Foby+ Interflex Pro Wit (papieren zak)
Producteigenschappen
Foby+ Interflex Pro is een elastische poedertegellijm en is na toevoeging van water een gebruiksklare dunbedmortel die hydraulisch afbindt. Foby+ Interflex Pro is door toevoeging van diverse hulpstoffen geschikt voor ondergronden (binnenshuis) die aan lichte beweging of werking onderhevig zijn. Het product is goed verwerkbaar en heeft een hoge aanvangs- en eindhechting. Door zijn goede verwerkbaarheid en hoog standvermogen, is het uitermate geschikt om groot formaat wanden vloertegels op de wand te verlijmen. Foby+ Interflex Pro is verkrijgbaar in een grijze en witte variant.
Toepassingsgebieden
Foby+ Interflex Pro is geschikt voor de verlijming van keramische wand- en vloertegels (ook porcellanato) en (glas)-mozaïek op steen- en gipsachtige ondergronden. Het gebruik van Foby+ Interflex Pro is vooral aan te bevelen: • Bij projectmatige verlijming van tegelwerk. • Op ondergronden die aan temperatuurverschillen onderhevig zijn zoals bij vloerverwarming. • Bij verlijming over oude tegellagen. • Groot formaat wand- en vloertegels voor op de wand. In verband met kans op verkleuring is Foby+ Interflex Pro niet geschikt voor het verlijmen van glasmozaïek en lichtgekleurd natuursteen. Hiervoor Foby+ Interflex Pro wit toepassen.
Ondergrondvoorbereiding
Ondergronden dienen altijd schoon, droog, draagkrachtig en scheurvrij te zijn. Gipsachtige alsmede sterk zuigende ondergronden mogen maximaal 2% vocht bevatten en dienen altijd voorgestreken te worden met Foby+ Primer. Beton dient minimaal 3 maanden oud te zijn en cementdekvloeren minimaal 3 weken.
Verwerking
Foby+ Interflex Pro met schoon leidingwater in schone mengkuip aanmaken tot een stevige klontvrije massa. 25 kg poeder in 6 à 7 liter water strooien en met een mortelmenger mengen. Na circa 5 minuten rijpen de aangemaakte mortel nogmaals mengen. Het mengsel is nu circa 4 uur verwerkbaar. De lijm opbrengen op de ondergrond met een lijmkam met een rechthoekige vertanding waarbij elke tegel voor minstens 80% vol in de lijm gezet wordt. Druk de tegels met een schuivende beweging in de verse lijm. Bij vloerverwarming de aanwijzingen van de fabrikant betreffende ingebruikname opvolgen. Raadpleeg ook de richtlijnen in de documentatie van de fabrikant. Overtollige lijmresten direct met een vochtige doek verwijderen en gereedschap reinigen met water.
Wat is een shade code?
Een "shade code" verwijst naar een systeem voor het benoemen van kleuren van tegel-producten. Het doel van het gebruik van een shade code is om klanten en verkopers te helpen bij het vinden van de juiste kleur van het product dat ze zoeken. Elk product heeft een unieke shade code die wordt toegewezen aan de specifieke kleur en tint van het product.
Wat is een gerectificeerde tegel?
Een gerectificeerde tegel is een type tegel dat specifiek is gemaakt met precieze afmetingen en scherpe hoeken. Dit type tegel wordt vaak gebruikt voor toepassingen waar een strak en uniform uiterlijk belangrijk is, zoals bijvoorbeeld in moderne keukens en badkamers. Gerectificeerde tegels worden geproduceerd door ze na het bakproces nauwkeurig te snijden en te polijsten tot ze aan de specifieke afmetingen voldoen. Dit proces maakt het mogelijk om tegels op een nauwkeurige manier naast elkaar te plaatsen en te verkrijgen van een strakke, geometrische look.
Wat is de antislipwaarde van een tegel?
De antislipwaarde van een tegel, geeft aan hoe slipbestendig het oppervlak van de tegel is. Dit wordt meestal uitgedrukt in een coefficient van frictie (COF), die de relatieve weerstand weergeeft tussen het oppervlak van de tegel en een schoeisel of voet. Een hoger COF betekent dat het oppervlak meer grip heeft. Een lager COF betekent dat het oppervlak minder grip heeft.
Er zijn verschillende methoden om de antislipwaarde van een tegel te bepalen, waaronder de Pendulum Test en de Ramp Test. Het resultaat wordt meestal weergegeven op een schaal die loopt van R9 (zeer laag) tot R13 (zeer hoog).
Als u op zoek bent naar informatie over de antislipwaarde van specifieke tegels, raden wij u aan om de technische specificaties die onder het product staan te bekijken of contact op te nemen met onze klantenservice. Houd er ten alle tijde rekening mee dat de antislipwaarde afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de vochtigheid van het oppervlak en het schoeisel dat wordt gedragen, dus het is belangrijk om dit in overweging te nemen bij het kiezen van tegels voor een specifiek doel.
Wat is de Pei waarde van een tegel?
PEI (Porcelain Enamel Institute) waarden worden gebruikt om de slijtvastheid van tegels te classificeren. Het is een schaal van 1 tot 5, waarbij 5 de hoogste slijtvastheid aangeeft en 1 de laagste.
De PEI-waarde van een tegel hangt af van verschillende factoren, waaronder de dikte, de kwaliteit van het oppervlak en de sterkte van het materiaal. Het is belangrijk om de juiste PEI-klasse te kiezen voor de toepassing waarvoor de tegel bedoeld is, omdat dit bepaalt hoe goed de tegel bestand is tegen slijtage, krassen en vervaging.
Voor de specifieke PEI-waarde van dit product kan u contact opnemen met onze klantenservice.
Zijn tegels zowel op de vloer als op de wand te plaatsen?
Ja, tegels kunnen zowel op de vloer als op de wand worden geplaatst. Tegels op de vloer zijn meestal groter en dikker dan wandtegels en zijn bedoeld om de belasting van de vloer aan te kunnen. Wandtegels zijn meestal dunner en kleiner en worden gebruikt om wanden te bedekken en te beschermen tegen vocht en stoten. Beide soorten tegels hebben specifieke eigenschappen hebben die geschikt zijn voor hun specifieke locatie en gebruik.